Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır?
Deve tabanı bakımı için gereken ilk şey, drenajı yüksek ve derin bir saksıdır. Saksının üçte biri turbalı gübre ile doldurulduktan sonra bir bitki destek çubuğu saksıya nazikçe yerleştirilir. Bitkinin kökleri saksıya koyulur ve kalan toprak da saksıya eklenir. Bitki ipleriyle destek çubuğuna bağlanan çiçek, her iki yılda bir saksı değişimine ihtiyaç duyacak kadar büyür.
Deve tabanı bakımı için normal oda sıcaklığı ve nem miktarı yeterli olsa da, bitki daha nemli koşullar oluşturulması halinde daha çabuk güçlenecek ve büyüyecektir. Bitkinin sağlığı için gereken sıcaklık 18°C ile 30°C arasındadır. Monstera bitkisinin 15°C altındaki sıcaklıklarda tutulmaması en iyisidir.
Deve Tabanı Nasıl Sulanır?
Doğrudan ve güçlü güneş ışığına uygun olmayan monstera deliciosa bitkisinin, hafta bir veya iki kez sulanması yeterlidir. Her sulamanın ardından toprağın kuruması beklenip ardından tekrar sulama yapılabilir. Gün ışığına yoğun maruz kaldığı bir konumda tutulduğunda daha sık sulamaya ihtiyaç duyan bitki, gölge bir konumda daha az sulama gerektirir. Monstera bitkisi, sulama için filtrelenmiş ya da bir gece dışarıda bekletilmiş suya ihtiyaç duyar.
Deve Tabanı Nasıl Çoğaltılır?
Deve tabanı çoğaltma işlemi, kesilen dallar ile kolayca gerçekleştirilebilir. Çoğaltma işlemi için en popüler yöntem havai köklendirme yöntemidir. Bu yöntemde bitkinin dalları keskin ve temiz bir budama makası ile kesilir. Plastik bir poşet, çiçek ya da bataklık yosunu ile doldurulur. Dalın kesilen sapı yosun ile hafifçe sarılır. Yosuna bir miktar su sıkılır ve nemlenmesi sağlanır. Plastiğe sarılan yosun, lastik kullanılarak bağlanır. Bu yöntemde yosunlu bölgenin, kökler çıkana kadar nemli olduğundan emin olunmalıdır.
Deve Tabanı Nasıl Budanır?
Deve tabanı bitkisi, diğer bitkiler kadar budamaya ihtiyaç duymaz. Kökleri zararsız olan bu bitkinin fazla uzayan kökleri temiz bir budama makası ile kesilebilir ancak en ideal olanı köklerin toprağa gizlenmesidir.
Deve Tabanı Çiçeği Neden Ağlar?
Deve tabanı bitkisi yaprakları bazen üzerlerinde çiğ tanelerine benzer damlacıklar oluşturabilir. Bu durumla karşılaşan kişilerin aklına deve tabanı çiçeği neden ağlar sorusu gelebilir ancak bu durumun açıklaması oldukça basittir. Yaprakların yüzeyindeki damlacıklar ilk bakışta su damlaları gibi görünür oysa yaprakların yüzeyinde oluşan bu madde, bitkinin salgıladığı xylem sap denen bir yapıdır. Bu damlacıklar damlama yöntemiyle bitkiye su taşıma görevi üstlenirler. Fazla sulama sebebiyle yaprak yüzeyine taşan bu yapılar, kolayca engellenebilir. Bu durumun önüne geçmek için bitki gündüz saatlerinde sulanabilir.
Deve Tabanı Fiyatı
Deve tabanı fiyatı bitkinin boyutuna, yaşına ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. En eski ev bitkilerinden bir tanesi olan deve tabanı fiyat olarak diğer bitki türlerine göre daha yüksek olsa da, uzun ömürlü olması ve ihtişamlı görüntüsü ile tüm iç mekan bitkilerini kenara bırakabilir. Çiçek Diyarı’nda çiçek severler için özel olarak yetiştirilmiş Monstera Deliciosa, özel ve şık saksısı ile güvenle teslim edilir.
- Samur Serisi Renkli Lavantalar
Suadiye çiçeği gerçekten çok güzel hazırlanmıştı çok beğenildi. İstenilen saatte ulaştı. Emeğiniz için teşekkürler
- tasarım
Çiçekler de bana göre tasarım işi ve bu urun de gercekten güzel bir tasarım.ben beğendim
Her zamanki gibi muhteşem